OMEGA 3
"Problém se nevyřeší na úrovni, na které vzniká." Albert Einstein

Dlouho jsem byla přesvědčená, že když budu jíst to nejzdravější jídlo /za které považuji hlavně ječmen a chlorellu Green Ways jako komplexní potravinu/ dělám pro své tělo z této stránky to nejlepší, co můžu.
Když se ke mě dostalo info o tom, že základem všeho je mít ve svém těle správný poměr omega-6 a omega-3 mastných kyselin, byla jsem si jistá,že já ho mám v pořádku (omega-3 jsou totiž v kvalitní chlorelle obsaženy, bohužel ne v dostatečném množství pro současný styl života)
Aby tělo správně fungovalo, je potřeba mít poměr omega-6 a omega-3 mastných kyselin NEJMÉNĚ 3:1, ideálně až 1:1 !!
Proč ?
- protože omega-6 mastné kyseliny jsou prozánětlivé a omega-3 mastné kyseliny jsou protizánětlivé. Omega-6 potřebujeme k vyvolání zánětu ve chvíli, kdy nám do těla vnikne vir, infekce, bakterie, když se nám např. stane úraz...ale pak je nutné mít dostatek omega-3 mastných kyselin, aby nám pomohly zánět odléčit a zlikvidovat. V případě nedostatku omega-3 mastných kyselin převládnou prozánětlivé složky a zánět v těle se stává chronickým. A chronické záněty jsou prvopočátkem VŠECH CIVILIZAČNÍCH ONEMOCNĚNÍ.
- druhou důležitou funkcí omega-3 mastných kyselin je schopnost otevírat buněčnou membránu tak, aby buňka mohla načerpat dostatek živin a mohly z ní zároveň odcházet odpadní látky. Pokud nebude membrána buněk dostatečně otevřená (a to díky špatnému poměru omega-6 a omega-3 mastných kyselin u naprosté většiny lidí není) můžeme jíst kvanta toho nejzdravějšího jídla, ale vstřebáme z něj jen malou část. Totéž platí i pro odvod odpadních látek z buňky.
Jak jsem dopadla já?

Ač patří v průměru populace mezi ty "lepší", přesto je totálně nedostačující. V mém těle bylo "prozánětlivé prostředí" a membrána mých buněk nebyla dostatečně otevřena. A to jsem se považovala za naprosto zdravou!
Zkušenosti s testy naznačují, že čím mladší organizmus, tím horší výsledek! Dnešní "třicátníci" mají poměr omega-6 a omega-3 mastných kyselin kolem 30:1, což je obrovsky alarmující.
Co s tím?
Nejúčinnějším prostředkem k narovnání poměru mastných kyselin v těle se ukázaly oleje firmy ZINZINO. Nejenže mají unikátní vstřebatelnost až 35 hodin díky stabilizaci polyfenoly z čerstvě vylisovaných oliv, ale také nejlepší poměry EPA (kyselina eikosapentaenová) a DHA (kyselina dokosahexaenová), nejdůležitějších omega-3 mastných kyselin pro naše těla.
Co mě ale nejvíc baví? Že si svůj poměr omega-6 a omega-3 může kdokoli otestovat. Test je jednoduchý a anonymní, vše podrobně vysvětleno. Odesílá se do mezinárodní norské laboratoře VITAS, kam proudí požadavky na různé zdravotní testy z celého světa. Výsledky testů na poměr omega-6 a omega-3 jsou známy do 2-4 týdnů.
Po čtyřech měsících konzumace Zinzino oleje se upravil můj poměr omega-6 a omega-3 mastných kyselin z
9,9:1 na 2,1:1 !!
https://www.zinzino.com/2007329752
To znamená, že je mé tělo v tuto chvíli dostatečně chráněno před civilizačními onemocněními.
Samozřejmě budu usilovat o to, abych si nejen tento poměr zachovala, ale co nejdříve se dostala na ideální poměr 1:1 !!

Jak ovlivňují chronické záněty náš zdravotní stav a co se dá dělat pro to, abychom se jich zbavili? Jak vlastně funguje naše tělo a proč někdo trpí civilizačními chorobami víc a někdo méně?
Dr. Paul Clayton vysvětluje:
Jak se k správnému poměru omega-6 a omega-3 mastných kyselin staví naše zdravotnictví? Přečtěte si vyjádření Státního zdravotního ústavu:
CHCI VĚDĚT VÍC
Zavolej mi na tel: +420 724269448 nebo napiš na mail: b.kotkova@seznam.cz